מתכון פלאפל

לא רק ברחוב, פלאפל חם וטרי אפשר בהחלט להכין גם בבית, הנה שני מתכונים לפלאפל תימני ומיצרי וגם בונוס מיוחד – מתכון לפיתות ביתיות

פלאפל תימני
מתכון של דבורה גל-ביטום
הסבתות של פעם רצו לחסוך ולכן הוסיפו לתערובת הבסיסית הזאת לא מעט קמח ומים, כדי להגדיל את העיסה על חשבון החומוס. פלאפל אמיתי עם טעם עז של חומוס לא יסבול את זה. לפעמים מחליפים את אבקת הסודה לשתיה באבקת אפיה – לשיקולכם.
1 ק”ג חומוס, מושרה במים במקרר כיום וחצי, מסונן ומיובש היטב
1 ראש שום גדול, מופרד לשיניים קלופות
2 בצלים, קלופים וחתוכים לרבעים
1 צרור עלי כוסברה
1 כפית סודה לשתיה
1 כף מלח
1 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
מעט פלפל שחור, טחון טרי
שמן לטיגון
+ טוחנים במטחנת בשר לתוך קערה גדולה חומוס, שום, בצל וכוסברה. מוסיפים סודה לשתיה ותבלינים ומערבבים היטב.
+ בסיר רחב מחממים שמן לטיגון לחום בינוני.
+ בעזרת מכשיר לפלאפל יוצרים כדורים ומעבירים לשמן החם. מטגנים עד להזהבה, ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.

פלאפל מצרי
זה הפלאפל המקורי, כפי שמכינים אותו במצרים, שם מכנים אותו בשם “טעמייה”.
500 גרם פולי פול גדולים, קלופים ושרויים במים למשך 24 שעות – מיובשים היטב!
1 כוס תערובת עלי כוסברה ופטרוזיליה
1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ גס
5 שיני שום כתושות
מלח
פלפל אדום חריף, לפי הטעם
2 כפיות כמון
2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
1 כפית סודה לשתיה
שמן לטיגון
+ במעבד מזון מרסקים תחילה את עשבי התיבול והשום, מוסיפים את הפול ומעבדים למחית חלקה. מתבלים, מוסיפים סודה לשתיה ומעבדים עד להתגבשות העיסה לגוש. משהים את התערובת למשך שעה.
+ בסיר רחב מחממים שמן לטיגון לחום בינוני.
+ יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ומטגנים עד לגוון זהוב. הופכים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
לגיוון:
אפשר לצפות את כדורי הפלאפל בזרעי שומשום ממש לפני הטיגון.

 

פיתות עבודת יד
מתכון של דבורה גל-ביטום
להכנת הפיתות הנפלאות האלה תזדקקו לסיר חשמלי מיוחד, שאפשר לקנות רק בחנויות בשווקים, במיוחד במקומות שיש בהם הרבה תימנים. התימניות מכינות בסיר הזה כמעט הכל – החל בעוף בגריל וכלה במלאווח.
חומרים ל 10- פיתות:
1 ק”ג קמח
50 גרם שמרים
1 שקית אבקת אפיה
3 כוסות מים
1 כף מלח
+ בקערה מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך ודביק. מניחים בצד כ5- דקות ולשים שוב כ2- דקות. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
+ יוצרים מהבצק 10 כדורים ונותנים להם לנוח כ10- דקות.
+ מקמחים משטח עבודה ובעזרת הידיים משטחים את כדורי הבצק לצורה של פיתה.
+ מחממים סיר חשמלי ומניחים אותו על הכיריים.
+ כשהסיר חם מאוד מניחים פיתה אחת על הרשת, מכסים במכסה (החום מגיע גם מלמעלה) וקולים כ2- דקות, עד שהפיתה תופחת ומשחימה.

2 responses to “מתכון פלאפל

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s